Ruse Summer Fest събра близо 700 лв. за лечението на Лидия

Ruse Summer Festival 2020, подкрепен от Община Русе, събра близо 700 лв. дарения в помощ на русенката Лидия Лечева-Господинова, която се бори с множествена склероза. По време на едноседмичното събитие организаторите на фестивала – Емил Кехайов и Иво Минчев, поставиха урни, предназначени за набиране на средства за Лидия. Днес урните бяха отворени в присъствието на комисия, която преброи събраните 658,09 лв.

Лечението на Лидия струва 45 000 евро. С допълнителните разноски по пътуването и престоя там, а и със задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, надхвърля 50 000 евро.

Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания. Тя трябваше да постъпи за лечение след месец април тази година. Но това така и не се случи – заради световната епидемия от COVID-19 и заради необходимите още 30 000 евро. Кампанията в помощ на Лидия Лечева-Господинова продължава,  а тя благодари на всеки, който е отделил от себе си в името на една добра кауза.

 

Exit mobile version