132 нови случая в Русенско, общо 109 души са в болница

 

132 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За денонощието област Русе се нарежда на пето място по брой заразени веднага след София (столица), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русе е област Стара Загора, а с най-малко нови болни е Видин – 13.

От новорегистрираните 132 случая на коронавирусна инфекция в областта 129 остават на домашна изолация, а трима са хоспитализирани. Най-много – 115, са случаите в община Русе.

Има и един смъртен случай – починала е 64-годишна жена от гр. Русе, за която няма данни да е била с придружаващи заболявания. Тя е била с положителен PCR тест за COVID-19 и е била приета за лечение в Белодробната болница. От началото на пандемията до днес с положителен PCR тест за коронавирус от областта са починали 36 души на възраст между 50 и 91 години. За денонощието няма нови оздравели пациенти.

Диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията в Русенско достигнаха 1395, като активните случаи са 885. Към момента 109 души с коронавирус са на болнично лечение, а останалите 776 са под домашна изолация.

 

 

Exit mobile version