УМБАЛ „Канев“ с безплатни прегледи в Световния ден на тромбозата

Лекарите от отделение „Съдова хирургия“ на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни прегледи на 13 октомври, вторник, когато се отбелязва Световният ден на тромбозата. Партньори на болницата в тази инициатива са VALENTIS; SERVIER и ЧАЙКАФАРМА.

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат от 09.00ч. до 16.00 часа в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница.

Световният ден на тромбозата започва да се отбелязва през 2014 година, а целта е да се даде повече гласност и яснота върху това доста често пренебрегвано състояние. Датата 13 октомври е избрана, защото това е рождената дата на Рудолф Вирхов, немски лекар, патолог и антрополог, който разработва концепцията за тромбозата.

Тази година мотото на кампанията е „Отворете очите си за тромбозата!“ Идеята е да обърнем внимание на знаците, симптомите и рисковите фактори на тромбозата.

Тромбозата може да се появи при всеки един от нас, но най- често ние не обръщаме внимание на симптомите, а те могат да доведат до много сериозни здравословни проблеми.

Слоганът на кампанията тази година е #EYESOPENTOTHROMBOSIS!

Home

Exit mobile version