Искат публично порицание на съветник от БСП за обида към колега от ГЕРБ

Комисията по етика към Общинския съвет в Русе ще внесе предложение на предстоящата сесия за публично порицание на съветника от МК „БСП за България“ Александър Неделчев заради обида към колега от ГЕРБ.

Сигналът е подаден от съветника от ГЕРБ Орлин Дяков заради обида, отправена от социалиста към Наталия Кръстева по време на 12-ото заседание на Общинския съвет. Дяков е поискал Александър Неделчев да получи едно от най-тежките наказания – публично порицание.

Предложението е прието с 5 гласа ЗА и трима въздържали се, от което следва, че ще бъде изготвено предложение за предстоящото заседание на Общинския съвет.

Вторият сигнал е постъпил от Биляна Кирова от МК „БСП за България“ и е срещу Станимир Станчев – председател на СДС Русе. Сигналът е по повод декларацията на г-н Станчев срещу зарята, провела се на 9 септември 2020 г.

Комисията в състав с председател Косю Станев и членове – Елеонора Николова, Елка Симеонова, Йовчо Смилов, Кристиян Иванов, Митко Кунчев, Луиза Попова и Орлин Дяков, е взелйа решение да прекрати сигнала по чл. 33, ал. 6 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе.

 

Exit mobile version