Пилотът Пламен Пантилеев от Бяла загина три дни преди рождения си ден -1 част

Летецът си отиде при инцидент с военен хеликоптер, родният му град Бяла скърби

Ден на траур бе обявен в родния град Бяла, откъдето е загиналият 47-годишен пилот капитан Пламен Пантилеев. Знамената са спуснати наполовина, а на фасадата на общината е поставен черен флаг.

Трагедията се е разиграла в понеделник, около 20.30 часа. При изпълнение на тренировъчен полет вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово губи височина и пада от около 30 м. При катастрофата загиват командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев. Бордният техник офицерски кандидат Алексей Каменов е ранен.
Капитан Пламен Пантилеев е бил командир на авиационно звено във военно формирование 32 040 – Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 г. Роден е на 14 юни 1970 г. в гр. Бяла, област Русе. Завършил е висше образование във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1994 г. със специалност „летец-пилот“ за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет. Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. Женен с две деца.

Местните хора са потресени от трагедията, тъй като много от тях познават семейството, което от години живее на гара Бяла. Близки и съседи разказват, че Пламен е бил отличен ученик. Той е учил в СОУ „Панайот Волов“ в Бяла, където е бил в един клас с настоящия кмет на общината Димитър Славов. Самият Славов бе много разстроен от случилото се, тъй като семейството му е близко и със съпругата на Пламен – Венелина, която също е от Бяла.

Семейството на Пламен е съкрушено от трагедията , а майка му все още не може да повярва, че синът й вече го няма.

Все още не е ясно кога ще бъде погребението на загиналия пилот.

Повече за капитан Пламен Пантилеев – четете тук.

Exit mobile version