Депутатът Крум Зарков пита министри за магистралата Русе-Велико Търново

Народният представител от Коалиция „БСП за България“ Крум Зарков поставя отново от трибуната на парламента въпроса за магистралата Русе-Велико Търново. Днес той е депозирал в деловодството на Народното събрание актуален въпрос на какъв етап е реализацията и какви са сроковете за приключване на проекта. Втори въпрос отправя и към вътрешния министър Бойко Рашков относно броя пътнотранспортни произшествия, ранените и жертвите в тях през периода от 2017 г. до днес.

„Изграждането на автомагистрален път Русе – Велико Търново отдавна не е само инфраструктурен проект за икономическо развитие. Това е животоспасяваща операция и забавянето й толкова много години е абсолютно неприемливо,“ смята Крум Зарков.

Очаква се отговорите да бъдат дадени на парламентарен контрол в петък. „Ще предоставя информацията на всички народни представители от региона, без значение от политическата им окраска, на областната управа и на местните власти. Заедно и с подкрепата на русенци и жителите на областта трябва да покажем на следващата власт, каквато и да е тя, че повече не можем да чакаме“, заяви Крум Зарков.

Exit mobile version