Ruse Summer Festival дава сцена на 17 местни групи да забият пред публика

????????????????????????????????????

Ruse Summer Festival ще събере музиканти от различни стилове от 28 юни до 4 юли в Русе. Мястото на събитието остава непроменено и през тази година. Сцената ще бъде разположена на ул. „Братя Обретенови“ 15, по-известно като двора на бившето училище по жп транспорт.

„Основната цел на фестивала е да даде възможност на всички русенски самодейни формации да се качат на голямата сцена с качествени звук и осветление и да могат да представят своето творчество, без да има ограничения по отношение на стил, възраст или други критерии на изпълнителите, като единственият стил, който няма да бъде допуснат на фестивала, е чалгата“, споделиха организаторите.

И тази година водещ на събитието ще бъде Момчил Михайлов – Момо. Негови асистенти ще бъдат Василена Иванова и Никол Христова, чиито таланти изгряха в трупата за импро театър ВиЖна, както и Мила Керчева, която идва от семейство на потомствени музиканти и е дъщеря на небезизвестната Цена Бунарджиева от Vivaldi Metal Project.

Тази година във фестивала ще участват 17 русенски и 5 гостуващи групи, като две от тях са нашите хедлайнери – Подуене Блус Бенд и Джеръми.

Концертните вечери са разделени по стилове, за да може любителите на отделните жанрове спокойно да посетят фестивала в конкретна вечер. Програмата можете да видите в сайта на фестивала – rusefest.com.

Билети за фестивала се продават единствено на страницата на фестивала rusefest.com или на място на входа на фестивала. Цените за събитието са максимално ниски – еднодневен билет може да се закупи на символичната цена от 5 лв, а седмичният е 15 лв и включва всички фестивални вечери. Единствено в петък и събота цените на билетите ще са по 10 лв. за всяка вечер заради гостуващите хедлайнери.

Подкрепа на фестивала оказват община Русе, младежите от Интеракт клуб Русе, които помагат с доброволчески труд, и генералният спонсор „Екогалваник“ заедно с още спонсори.

Към фестивала ще има и съпътстващи събития. Сред тях са работилниците за музиканти Ruse Clinics, където на специален уъркшоп артисти ще могат да представят своето оборудване и техника. Очаква се представители на хедлайнерите да направят свои работилници тип майсторски клас. Предвиден е и базар на бутикови български търговци и производители.

Фестивалът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Exit mobile version