Live7 ще излъчи пряко три концерта от „Мартенски музикални дни“ в Русе

Телевизия Live7 ще излъчи пряко онлайн три концерта от програмата на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе. Те ще могат да се гледат тук – https://www.live7.tv/

И трите концерта са с участието на изявени русенски музиканти. Първият е откриването на фестивала на 15 март от 19 часа, където на сцената ще бъдат Фестивалният оркестър, съставен от бивши възпитаници на Музикалното училище в Русе, Фестивалният хор и солисти: световноизвестната оперна певица Красимира Стоянова – сопран, която е завършила Музикалното училище в Русе, Виолета Радомирска –мецосопран, Милен Божков – тенор, и Деян Вачков – бас. Под диригенството на друг русенец и почетен гражданин на Русе – Емил Табаков, ще прозвучи Реквиемът на Джузепе Верди. Хормайстор е Стелияна Димитрова-Хернани.

Вторият концерт е „Прочути дуети“ и ще се състои на 17 март от 19 часа. В него ще свири дуото Светлин Русев-цигулка, и Йоръм Сон-пиано. Любимецът на публиката в родния си град Светлин Русев ще представи заедно с партньорката си програма от творби на Чайковски–Елман, Л. Ауер, Е. Корнголд, Г. Форе.

Третият концерт е на 18 март от 19 часа и е наречен „Гласове“. В него участват познати и обичани имена – Красимира Стоянова, Светлин Русев и Йоръм Сон. В програмата ще прозвучат творби на Й. С. Бах, Дж. Пучини, Н. Р. Корсаков, С. Рахманинов, П. Бачелет, Г. Холст, Л. Пипков, Р. Щраус.

 

 

Exit mobile version