92-годишен русенец: След 2 години чакане сам ще им направя стъпалата /ВИДЕО/

Близо 2 години русенецът Михо Михов води безрезултатни разговори с управата на хипермаркет от голяма хранителна верига в кв.“Здравец-Север“. Накрая търпението на 92-годишния пенсионер се изчерпа и в изборния ден се захвана сам да изгради импровизиран подстъп със стъпала за клиентите на магазина. Те са си направили естествена пътека, но тъй като мястото е на наклон, качването и слизането е опасно.

Михо Михов е огорчен, че от магазина не са откликнали на молбата му да оформят достъпа като стъпала. Казва, че е срещнал бездушие и неразбиране, а отговорът е бил, че това не е тяхна зона и нямат право да правят там каквото и да било. Официално изградената пътека е на другия край на магазина и трябва да се заобикаля много, за да се стигне до входа. А прекият път е в близост до „зебрата“, откъдето минава голям поток от клиенти.

„Жалко, че никой не иска да вземе нещата в свои ръце“, споделя пенсионерът. Затова е събрал няколко тротоарни плочки и малко камъни и е започнал да ги поставя на склона, за да е удобно на хората и за самия него. Тъй като е доста възрастен, едва е успял да докара с количката строителните материали. И вече два дни полага труд, за да направи стъпалата.

„Никой не се хваща да ми помогне и не знам дали ще успея да вдигна камъните догоре, за да ги настеля в зоната, където няма плочки, които да наредя. Имам и чук, с който да направя гнездото за плочката, а и после ще го ползвам, за да начукам камъните в земята, за да нямат остри ръбове и да не се спъне някой“, казва 92-годишният Михо Михов.

Засега единствената му награда е „Браво“-то от преминаващите хора и потупването по рамото. Възрастният русенец се надява, че все пак някой от отговорните фактори ще се замисли върху нуждата от удобство на хората и ще го подкрепи в начинанието. Защото някакси е нередно това да ляга само на плещите на възрастния 92-годишен човек.

Exit mobile version