89-годишна жена „изгоря“ с 6600 лв. след телефонна измама за коронавирус

89-годишна жена от русенско село „изгоря“ с 6600 лв., след като стана жертва на телефонна измама за коронавирус. Сигналът е подаден вчера след 14 часа в РУ – Бяла чрез тел.112, съобщиха от полицията

Възрастната жена е разказала, че около 10 ч вчера на домашния телефон се обадил непознат мъж, който се представил за „главен лекар на болницата в гр. Свищов“. Той й казал, че племенникът й е болен от „коронавирус“ и е необходимо да му се постави  животоспасяваща ваксина. Разговорът продължил с плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на гласа на племенника си и който й казал, че тя трябва да му помогне.

Разговорът отново продължил с „доктора“, който заявил, че трябва спешно да осигури пари. Жената обяснила, че има налични 6600 лв. След повече от два часа обяснения по телефона „докторът“ я накарал да опакова 6500 лв. в  найлонова торбичка, а отделно да нагласи 100 лв. за шофьора от болницата, който ще дойде на адреса, за да ги получи.  Около 13 ч в дома й дошъл непознат мъж и тя му предала нагласените пари, като към момента още разговаряла с  „доктора“ по телефона.

Впоследствие жената разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване.

Exit mobile version