83-годишен мъж пострада тежко при пожар в жилищен блок в Русе

83-годишен мъж пострада при пожар в жилището си в Русе. Инцидентът е станал вчера по обед на четвъртия етаж в 15-етажен блок в кв.“Здравец“. На място са изпратени два противопожарни автомобила от Втора служба, които да потушат огъня.

В 15-етажните блокове още при построяването им е била изградена противопожарна система с точки и шлангове, предвидени да се ползват при подобни инциденти. Оказало се е обаче, че в този блок системата не работи, в резултат на което огнеборците са предприели действия по класическия метод – разпъване на гасителни линии с шлангове от автомобилите до горящия апартамент.

В жилището са живеели възрастно семейство – мъж и жена, като по времето на пожара жената е била навън. Пожарникарите са открили възрастния 83-годишен мъж паднал от леглото в стаята и са успели да го изведат извън жилището. Екип на Спешна помощ го е откарал в УМБАЛ „Медика“, където е отделението по изгаряния, тъй като е пострадал от пламъците. В момента се намира в реанимация, интубиран е, с около 20 процента изгаряния по цялото тяло.

По думи на очевидци пожарникарите са извадили две големи и една туристическа газови бутилки отвътре, но те не са гръмнали. Целият апартамент е унищожен, като все още не е ясно откъде е тръгнал огънят. Предполага се, че е от кухнята, а възрастният мъж е останал в капана на огъня.

Хора от блока коментираха, че това е втори инцидент с пожар в рамките на няколко дни, когато огнеборците са гасили пламнал лек автомобил.

Exit mobile version