7 от 10 българи планират покупка на Black Friday, ще пазаруват онлайн

Седем от десет българи от градското население възнамеряват да закупят поне един артикул на тазгодишния Black Friday,  показват данните от проучване във връзка с предстоящите разпродажби.  Въпреки че „Черният петък“ е на 26 ноември, много от търговците се готвят да пуснат намаленията още на 19 ноември.

Данните от проучването сочат, че българите са планирали специален бюджет за събитието, а сред най-желаните продукти са малки електроуреди, дрехи и обувки, мобилни телефони.

Над 70,3% от българите на възраст между 18 и 55 години искат да закупят поне един артикул на Black Friday.  Желанието за нови придобивки по този повод е още по-силно сред българите на възраст 24-35 години (81%), сред населението, живеещо в София (81%), и сред жителите от Югозападния регион (81%).

По отношение на бюджета, който възнамеряват да изразходват, 41,5% от потенциалните купувачи планират да похарчат до 200 лв., 33% възнамеряват да отделят бюджет между 200 и 500 лв., а 20,7% са планирали бюджет над 500 лв. за закупуване на желаните продукти по време на Black Friday.

Проучването показва и предпочитане на онлайн магазините за Black Friday: 73,9% от потенциалните купувачи възнамеряват да пазаруват от електронни магазини.

 Какво възнамеряват да купят българите на Black Friday 2021 г.:

 

Exit mobile version