68-годишен остава в ареста за трафик на 1 кг кокаин през Дунав мост

68-годишният водач на лек автомобил, който бе задържан на 21 май на Дунав мост с близо 1 кг кокаин, остава в ареста. Това решение на Окръжен съд-Русе е било потвърдено и от Апелативния съд във Велико Търново.

Българинът бе арестуван, след като колата му е била отклонена за проверка от митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика-Дунавска“. Водачът е пътувал сам в посока Румъния. При проверката са били открити три пакета, съдържащи 0,962 кг бяло прахообразно вещество. Те са били скрити в седалките на превозното средство. При направения полеви тест за наркотици веществото е реагирало положително на кокаин.

Обвинението е за опит за незаконно пренасяне на наркотици на стойност 43 245 лв. За това тежко умишлено престъпление законът предвижда затвор от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Съображенията за здравословни проблеми, изложени в молбата за изменение на мярката за неотклонение, не са с характер да преодолеят тежестта на обвинението и опасността обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, смятат магистратите от Апелативния съд.

Exit mobile version