6000 долара за изстраданата европейска титла на боксьора Радослав Росенов

Състезателят на Боксов клуб „Русе“ Радослав Росенов ще получи 6000 долара премия от Европейската федерация по бокс за спечелената европейска титла при младежите. Възпитаникът на треньора Съби Събев буквално изстрада четвъртата си европейска корона, след като първоначално бе грубо ощетен от съдиите.

Националът ни излезе на финала срещу руснака Алексей Шендрик при 60-килограмовите. Той повали на два пъти съперника си на пода, но в нито един от тези случаи не бе отсъден нокдаун от съдията на ринга. Той дори си позволи да отнеме точка на българина за задържане, което позволи на реферите отстрани да дадат успех на Шендрик. Последва мигновена контестация от родния щаб, която след дълго проточване бе одобрена от комисията и тя присъди напълно заслужена победа за Росенов с 3:0.

Така българският национален отбор по бокс зае четвърто място в класирането по медали от Европейското първенство за младежи в Будва. Заслугата е на  двете шампионски титли на Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг), както и на бронзовите отличия на Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Пред родните таланти застава Русия с 4 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медали. Второ място е за Украйна (2-2-3), а третата позиция е за Армения (2-1-1).

Exit mobile version