60 участници се включиха в първото бягане „Дай 5!“ в парка

Първото бягане на Ruse GO „Дай 5!“ – 5 км и 2 км, в парка на Русе премина успешно за 60 участници и над 10 доброволци.

Първи на 2 км станаха Александър Атанасов /13 г./ с време 7:48 мин; Емануела Стоянова /12 г./ – 8:15 мин и Таня Кадиева /20 г./ – 8:29 мин.

На 5 км първи са: Стилиян Аврамов /43 г./ с време 18:18 мин, Кирил Драганов /48 г./ – 20:29 мин и Миряна Иванова /18 г./ и Десислава Бахчеванова /17 г./ с еднакво време от 20:51 мин.

„Народната музика от провеждания в същото време фолклорен събор „Златната гъдулка“ даде на бегачите допълнителен стимул и показа на нас като организатори, на бегачите, на посетителите на парка и на общинските служители, че симбиозата е възможна и в никакъв случай нито ние сме им пречили, нито те на нас.

Първите 1,6 км от трасето бяха под мотото „Европейска миля“, част от кампанията Now We Move на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), промотираща нуждата от повече ежедневна физическа активност.

Благодарност на Яна Пенева, която даде идеята за 5км в парка и помогна много в реализацията на събитието. Благодаря на доброволците, които помогнаха с маркировката на маршрута, снимките, рязането на номера и стикери с логото ни, регистрация в последния момент, раздаването на номера и упътване на бегачите.

Желанието ни е „Дай 5!“ да се състои поне веднъж в месеца и да дава възможност на участниците да следят резултатите си, да се запознават с нови хора със сродни интереси и да бъдат част от общността на Ruse GO!“, споделиха организаторите.

Всички участници получиха различни награди, осигурени от спортния клуб, „Европейска миля“ и сп. „Амбиция“.

Снимки: Виктория Койнова и Иван Белчев

 

Exit mobile version