6 причини да купите употребявани компютри

Днес компютрите могат да бъдат намерени в почти всеки дом и фирма. Ние разчитаме на тях и технологията, за да ни помогнат в много от нашите ежедневни дейности като банкиране, пазаруване, управление на бизнес, комуникация и много други.

Компютърните технологии обаче непрекъснато се променят, което прави много трудно за потребителите и фирмите да поддържат системите си актуални, тъй като непрекъснатото закупуване на нови компютри може да бъде много скъпо.

Днес много хора избират да купят употребявани компютри като достъпна алтернатива на закупуването на чисто нови компютри. Използваните компютри са предишно притежавани компютри, които са били обновени за препродажба.

Компаниите придобиват употребявани компютри от собственици, които заменят своя компютър за друг ъпгрейднат. Има много причини, поради които закупуването на употребяван компютър е по-изгодно от закупуването на чисто нов такъв.

Ето и най-отличителните причини защо е по-изгодно да закупите употребяван компютър:

Отлична цена:

Цената на употребяван компютър е много по-ниска от тази на нов, често от 100 до няколкостотин долара. Цените обикновено зависят от възрастта на компютъра. Като цяло, колкото по-стар е той, толкова по-ниска е цената.

Издържано качество:

Когато купувате употребяван компютър от качествен търговец на дребно, вие сте сигурни, че всяка част е тествана и така можете да сте сигурни, че работи с максимална производителност. Техниците тестват всеки един елемент и модул, идентифицират всички проблеми и ги отстраняват. А новите компютри обикновено се тестват само на място.

Гаранция за използван компютър:

Когато закупите употребяван компютър или част за компютър, търговецът обикновено предоставя гаранция за качество. Освен това в много случаи гаранцията на производителя продължава да е валидна в зависимост от възрастта на машината. Често можете да закупите по-дълга гаранция на разумна цена.

Възможност за връщане:

Търговците на качествените употребявани компютри на дребно ще предложат определен период, през който купувачите на употребяваните компютри могат да върнат машината, ако не са доволни от нея, след като са я изпробвали у дома. Въпреки това, няма да можете да върнете компютъра, ако той претърпи повреда, като например разливане на течност върху него, докато го използвате.

По-малко разходи за ъпгрейд:

Днес на пазара постоянно излизат нови компютърни технологии. След няколко месеца притежание един нов компютър често може вече да бъде остарял. Често е по-евтино просто да ъпгрейднете използван компютър, когато се появи нова технология. Постоянната подмяна на компютри с нови може да бъде наистина скъпа.

Използвани компютри от известни брандове производители:

Ако сте фен на Dell, HP или Apple, ще можете да намерите тези качествени компютри за продажба като използвани. Ще получите качествен употребяван компютър от добър бранд на много по-ниска цена.

Тъй като сега животът ни е толкова зависим от компютърните технологии, наличието на качествен компютър се е превърнало в необходимост. Поради постоянно променящите се компютърни технологии, има смисъл да обмислите закупуването на употребяван компютър.

Използваният компютър не само е достъпно решение за физическо лице или бизнес, но използваният компютър позволява евтин начин за придобиване и поддръжка на най-новите технологии, без да се налага да харчите голямо състояние.

За автора: Николай Стоянов е български SEO експерт с 15-годишен опит в оптимизацията на уебсайтове. Той е създател на дигитална SEO агенция Lilacor, която предлага услуги по SEO оптимизация в София и страната.

 

Exit mobile version