50-годишният от Сливо поле остава в ареста със сина си за отвличане на жени

50-годишният мъж от Сливо поле, който бе задържан на 1 април заедно с 30-годишния си син за отвличане на жени и трафик с цел проституция извън страната, също остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Русе, уважавайки искането на Окръжна прокуратура.

И.Ц. е обвинен в отвличания и насилствено задържане на жени в периода от 2017 г. до ареста му, а две от установените жертви вече са разпитани. Първото отвличане е извършено през 2017 г. в село Въбел, Плевенско, като жената е била държана затворена в село Ценово и в Сливо поле продължително време, с цел извеждането й в чужбина като проститутка. Вторият случай, при който жертвата е била отвлечена и държана насила в Сливо поле, е станал в периода от 6 до 28 март 2020 г. Заради извънредното положение жената не е била изведена извън страната.

За престъпленията, в които е обвинен 50-годишният мъж, се предвижда затвор от 7 до 15 години. До момента той има 24 отделни присъди за кражби, противозаконно отнемане на автомобили, палежи и др.

Съдът не прие възраженията на защитата, че И. Ц. има постоянен адрес, никога не се укривал и има здравословни проблеми. Още повече, че са има достатъчно данни и за още едно престъпление – трафик на хора. Колкото до представените писмени доказателства за претърпяна наскоро медицинска интервенция, то няма данни за някакви оплаквания, както и дори твърдения, че това по някакъв начин може да има отношение към задържането му.

Exit mobile version