5 см сняг и кортежът на президента Радев блокираха пътища в Русенско

Изненадващо падналият сняг вчера вечерта в Русенско създаде затруднения и хаос по пътищата. Не е валяло масово и тъй като снегът е бил от движещ се облак, не е бил предвиден от синоптиците.

В резултат интензивният валеж е натрупал покривка от около 4-5 см, а отдолу се е заледило. Така са се образували два критични участъка по направлението Русе-Бяла: Мойсевият баир и районът на Индийските колиби. И на двете места е имало по 2-3 завъртени тежкотоварни камиона, които са били с износени гуми.

В резултат на това те са блокирали пътя и са се образували колони от превозни средства. Тапите от автомобили са блокирали снегопочистващата техника в базите по пътя и са затруднили машините да излязат, обработят, опесъчат трасетата в участъците със сняг. Късно е започнало и създаването на организация на движението по пропускане на камиони по проблемното направление.

В рамките на 30-40 минути движението е било нормализирано, но допълнително усложнение са създали НСО и полицията заради кортежа на президента Румен Радев от Русе към София след откриването на фестивала „Мартенски музикални дни“.

След като тапата се е отпушила, специализираните машини са успели да обработят критичните участъци със специален препарат. Проблеми със снеговалежа е имало и по направлението Русе-Разград след Писанец.

Снимки: Ростислав Димов

Exit mobile version