5 идеи за семейни игри по време на карантина (без да харчим нито лев)

Наложената карантина заради опасния вирус Ковид-19 може да Ви доведе до стресови състояние и депресия. Ето защо много хора предпочитат да се занимават с нещо, играейки на различни игри и забавлявайки си у дома си. Повечето домакинства избират скъпи развлечения, като например закупуването на нов iPhone или инвестирайки в нов плазмен телевизор. Това неминуемо се отразява и на бюджета. Ние ви предлагаме 5 семейни игри, които са напълно безплатни и също така ще донесат необходимата доза удоволствие във всяко домакинство.

1 – Игра на асоциации

Съберете семейството си около масата и започнете да играете на класическата игра на асоциации. Правилата са елементарни. Казват дума и очаквате отсрещната страна да направи съответната асоциация. Например казвате мазе, а противника Ви казва плъхове. По този начин идва неговия ред да каже дума. Това е напълно безплатна и много весела игра за всеки дом.

2 – Игра на карти

Всяко семейство разполага с тесте карти. Могат да се играят най-различни игри. Вие решавате, дали да покажете възможностите си на белот или сантасе, или ще се върнете във времето, когато играехте с приятели на война. Има толкова много игри, че със сигурност ще имате материал за забавления поне няколко месеца.

3 – Морски шах

Помните ли играта на морски шах, за която е достатъчно да разполагате с лист хартия и химикал? В нея трябва да нарисувате две хоризонтални линии, които са пресечни от две вертикални, така че да се получат три реда и три колони. Играта е подходяща за двама, като слагате знаци Х и 0 в колоните. Който събере печелившите знаци хоризонтално, вертикално или диагонално, ще спечелите играта. Забавно е, а и може да се играе буквално с часове.

4 – Криеница

Тази игра е по-подходяща за деца, но защо пък да не се забавлявате. Ако живеете в къща, която позволява да се криете на различни места, можете да се позабавлявате със семейството си. Единият жуми брои до 20, а останалите се крият, докато не ги намери. В случай, че криещият се стигне до зоната на жумене, тогава се заплюва и играта свършва за него.

5 – Сляпа баба

Това е поредното атрактивно предложение за домашна игра, на която можете да се насладите. При нея се слага кърпа на очите на член от семейството, който гони другите из стаята. След като напипа някой трябва да каже името му. Ако го уцели, това ще бъде следващата сляпа баба, която ще трябва да разпознае останалите. Страхотна игра напомняща доброто старо време.

В обобщение

Представихме Ви все интересни игри, които не изискват нито стотинка, но ако ви се наложи да вземете кредит до заплата, изберете най-добрите условия. Може би повечето от тях Ви изглеждат детски, но пък са адски забавни и могат да Ви помогнат да забравите за злокобните вируси навън, както и за големите харчове за разни скъпи технологии, които са по-скоро скучни, отколкото носят радост. Надяваме се, че статията Ви е харесала, и ще започнете играта още в същия миг. Пожелаваме Ви да бъдете здрави и да посрещнете утрото с усмивка.

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

0800 200 88      

Exit mobile version