43-годишен загина при челен удар на пътя Русе-Бяла /ВИДЕО/

43-годишен мъж загина при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил „Ауди“, който се е движил в посока Русе. Заради инцидента, станал в близост до разклона за Тръстеник, Пътят е затворен и има обходни маршрути пред Две могили и Иваново.

На прав участък при спускане автомобилът е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно в „Опел Комбо“ тип „баничарка“. Водачът на опела, който е пътувал за Долно Абланово, се е опитал да избегне сблъсъка. Навлязъл е в банкета, но въпреки това е последвал челен удар.

При катастрофата аудито се е обърнало по таван, а шофьорът му е загинал на място. Пристигналият екип на Спешна помощ само е установил смъртта му. За да извадят другия водач, се е наложило пожарникарите да режат автомобила. 58-годишният мъж е откаран в болницата в съзнание, но със сериозни травми на крайниците. По неофициална информация загиналият шофьор е служител на фирма „Пътинженеринг“.

Инцидентът е станал непосредствено пред учебен автомобил, в който са пътували инструктор и трима курсисти. Именно те са подали сигнал на тел.112, тъй като всичко се е разиграло пред очите им.

И двата автомобила са извън пътното платно и след приключване на работата на дознателите и разчистване на пътя движението ще бъде пуснато.

Exit mobile version