35-годишен без книжка си спретна гонка с полицията, блъсна патрулката

35-годишен водач на „Мерцедес“ е задържан от полицията в Русе тази нощ след преследване. Шофьорът е карал без книжка кола с поставени чужди номера, а при опит да избяга е блъснал патрулката. Отказал е и да бъде изпробван за наркотици

Инцидентът  станал около около 23:30 ч., когато служители от автопатрула  на Второ РУ са засекли по бул.“Липник“ лек автомобил „Мерцедес“ да се движи с неработещ стоп. Те са предприели действия за спиране и извършване на проверка, като са подали звуков и светлинен сигнал, но водачът не е спрял.

Полицаите са го последвали, но шофьорът продължил да кара, без да се подчинява на звуковите и светлинни сигнали. След преследване по улиците на кв. „Здравец“ мерцедесът е бил установен в междублоковото пространство на блок „Иван Кръстев“. Патрулката е  преградила изхода от междублоковото пространство, но водачът решил все пак да избяга и при опит да мине покрай патрулката, я удря, повреждайки й предната броня и предния капак.

Последвала е проверка и изясняване на самоличността на водача, както и документиране на нарушенията му. За целта е повикан за съдействие екип на пътна полиция.

Като шофьор на мерцедеса е установен мъж от Русе на 35 г., който е с отнето свидетелство за управление на МПС от 2014 г. Освен това не бил собственик на колата, а поставените на нея регистрационни табели са издадени за друго МПС.

35-годишният мъж е бил тестван за алкохол, като пробата е показала отрицателен резултат, но е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици.

Започнало е разследване по случая, извършен е оглед на местопроизшествие, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Водачът е задържан за 24 часа от служителите на Второ РУ. Работата на полицията продължава.

 

Exit mobile version