33-годишен заловен за пореден път зад волана без книжка и с наркотици

33-годишен русенец бе заловен за пореден път да шофира без книжка и след употреба на наркотици. Мъжът е бил спрян от пътните полицаи вчера малко преди 12.20 ч на ул. „Русофили“. На екипа направило впечатление, че лекият автомобил „БМВ Х5“, който се е движел в тяхното направление, спрял веднага, като ги видял. А водачът вдигнал предния капак, симулирайки повреда.

Полицаите направили проверка на водача и установили, че зад волана е 33-годишен русенец, който никога не имал шофьорска книжка. При направената справка се оказало, че е бил залавян да управлява нерегистрирано МПС след употреба на наркотични вещества, за което му е била образувана преписка. Последвала и проверка за употреба на наркотици, която дала положителен резултат за канабис и метамфетамин. На водача е издаден талон за изследване, след което е задържан и конвоиран до медицинско заведение за даване на проби, но там е отказал изследване.

Във връзка с констатираните нарушения са му съставени съответните актове, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство.

Exit mobile version