30 русенски щангисти се включват в Държавното отборно първенство в Хасково

Състезатели от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе ще се включат в Държавния отборен шампионат, който стартира в края на тази седмица. Надпреварата ще се проведе в Хасково между 12 и 14 май. Русенските състезатели ще бъдат водени от своите треньор Кръстина и Радослав Атанасови и Калоян Мицев. Шампионатът ще бъде в няколко възрастови групи – момчета, момичета, кадети и кадетки до 15 години, кадети и кадетки до 17 години, юноши, девойки, мъже и жени. ТСК – Русе ще участва във всички групи, като се очаква да има над 30 свои представители в категориите. Според регламента, класирането в различните възрастови групи ще бъде на база на индивидуалното представяне на всеки от състезателите по клубове.

Сред русенските участници се очаква да бъдат трикратният европейски шампион при мъжете Ангел Русев, както и другите двама представители на ТСК на шампионата на Стария континент,провел се преди няколко седмици в Ереван – Рени Русева и Дениз Данев.

На Държавния отборен шампионат през миналата година русенските състезатели завоюваха пет купи и  20 индивидуални отличия за първо, второ и трето място.

Exit mobile version