29-годишният от Ветово, излъгал възрастна гъркиня -с три присъди за измами

29-годишният жител на Ветово, който бе обвинен в телефонни измами в Гърция, ще бъде задържан в ареста. Окръжният съд в Русе измени мярката „домашен арест“, която първоначално е била наложена от Районния съд, в по-строга. Още повече, че престъплението е тежко и законът предвижда затвор от 1 до 8 години.

29-годишният мъж е участвал в телефонната измама, при която бе 81-годишна гъркиня от Янина ле излъгана да даде 14 000 евро по схемата за лечение на пострадал близък при инцидент.

Мярката „домашен арест“ не е достатъчно адекватна според окръжния съд, тъй като на обвиняемия се забранява да напуска жилището си без разрешение, но не му пречи да говори по телефона, да го посещават и да контактува с други хора. Така би могъл да повлияе на свидетели или по друг начин да затрудни разследването.

В същото време 29-годишният жител на Ветово има три присъди до момента, от различни съдилища, но все за измами. Последното му осъждане е било през 2016 г., когато му било наложена условна присъда от 2 години с 4-годишен изпитателен срок. Всичко това създава реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Русе, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Exit mobile version