25-годишна рецидивистка от Русе ще лежи в затвора за грабеж

25-годишна русенка ще лежи в затвора за грабеж, след като Окръжният съд в Русе я осъди на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието е по-голямо, но е намалено с една трета, тъй като подсъдимата се е признала за виновна и делото е протекло по съкратената процедура.

Грабежът е извършен през февруари 2021 г., в условията на опасен рецидив. Извършителката е без образование, многократно осъждана. Според обвинителния акт, тя се е нуждаела от пари и е влязла наслуки в къща, за да открадне, каквото намери вътре. Влязла през незаключената входна врата, обиколила стаите и взела две портмонета, съответно със 100 лв. в едното и 150 евро в другото, както и 30 лв. от трето.

Докато все още се намирала в къщата, се прибрала собственичката. Тя веднага разбрала за кражбата и й препречила пътя. Извършителката я заплашила да мълчи, за да не я сполети нещо по-лошо, блъснала я с ръце и избягала с откраднатите пари и вещи. Пострадалата подала жалба в Първо РУ при ОД на МВР – Русе, към която приложила видеозапис от камера за видеонаблюдение, монтирана на къщата й.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Exit mobile version