24-годишният Добри вярва, че добрите хора ще му помогнат да пребори болестта /ВИДЕО/

24-годишният Добромир Добрев от Сливо поле се бори за живота си. Младото момче е диагностицирано с остра лимфобластна левкемия и вече четири години не се предава на болестта. За съжаление състоянието му в последните месеци се влошава и се налага спешна химиотерапия. Лекарите в България са изчерпали възможностите си и са насочили семейството към чужбина, като най-добрият вариант е Турция. Трябва да се направят три курса на химиотерапия, като за първия са необходими 26 000 евро. До момента обаче близки и приятели са успели да съберат едва 23 000 лева. Затова се надяват на добри хора, които да им помогнат да съберат за вливанията и трансплантацията впоследствие около 200 000 евро.

Момчето е едва на 20 години, когато е диагностицирано с тежката болест. След продължително лечение във Варна и няколко курса с химиотерапии, през 2016 г. състоянието на Добри постигна ремисия и той е изпратен за трансплантация на стволови клетки в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София. Трансплантацията е успешна, но през 2018 г. ракът на Добри рецидивира. Следва отново лечение, известно подобрение, но за кратко и през юни 2019 г. лекарите в България го съветват да търсят помощ в чужбина, тъй като тук могат само да се опитат да задържат болестта, но не и да помогнат на младежа.

В Турция дават надежда за Добри, но сумата за лечение е непосилна за семейството. Много приятели се отзовават и искат да помогнат, но набирането на средствата върви бавно. Затова и те, и близките, и самият Добри се надяват, че добрите хора ще му дадат шанс да се пребори и да живее нормално.

 

Всеки, който иска да помогне на Добри, може да го направи:

 

Чрез дарителска сметка в Райфайзен банк (освободена от всякакви комисиони за вноски на каса, в който и да е офис в страната или чрез онлайн превод):

 

IBAN: BG68RZBB91551010772410

BIC:RZBBBGSF

Титуляр: ДОБРОМИР ВАЛЕНТИНОВ ДОБРЕВ

 

Чрез PayPal

на https://www.paypal.com/paypalme/Dobrev94

Чрез HelpKarma – https://bg.helpkarma.com/help/helpdobri

 

Exit mobile version