24-годишен остава в ареста заради намушкване с нож на Нова година

24-годишният русенец Д. И. остава за постоянно в ареста, постанови Окръжния съд в Русе. Обвиняемият е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че в новогодишната нощ  е причинил на 20-годишния Г. Г. средна телесна повреда – прободно нараняване, което е проникнало в гръдната кухина.

На 1 януари около 04:15 ч. в полицията е постъпил сигнал от спешното приемно отделение на болница „Канев“ в Русе, че при тях е приет пациент на 20 г. с рана от намушкване с нож. Изпратените служители за изясняване на случая, са установили, че инцидентът, при който е пострадал 20-годишниятq е станал към 4 часа  в  района  на  гаражи  до  бл. 311 в кв. „Чародейка “ в Русе, където е възникнало спречкване между пострадалия и негов познат на 24 г. При свадата 24-годишният е нанесъл удар с нож в гърдите на опонента си. Посоченият като извършител на нараняването е бил задържан.  

От заключенията на вещите лица се налага извода за сериозността на причиненото телесно увреждане и опасността за живота на пострадалия, в случай че оказаната му медицинска помощ е била закъсняла. Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за престъпление, извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, което обосновава извода, че последното не е постигнало целите си да превъзпита към спазване на обществените порядки, поради което е налице реална опасност Д. И. да извърши отново престъпление.

 

Exit mobile version