24-годишен без книжка и пиян пострада при катастрофа

Неправоспособен водач е катастрофирал, след като управлявал нерегистрирано МПС в Тетово. На 13 май около 01:45 часа екип на Пътна полиция е бил изпратен да изясни сигнал за ПТП, при което в УМБАЛ „Канев“ е бил приет пострадал 24-годишен мъж.

В хода на работата по случая е установено, че 24-годишният като неправоспособен водач, при управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС с марка „Пежо“, е допуснал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е получил фрактура на крака.

Извършената проверка с дрегер е показала наличие на алкохол в концентрация над 1.2 промила. На водача е издаден талон за кръвна проба и анализът на дадената от него проба е показал 2,15 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 343б, ал. 1 и чл. 345, ал. 2 от НК.

Още един пиян шофьор е хванат зад волана, но този път в Бяла.

На 16 май в 02:16 часа на ул. Васил Априлов в гр. Бяла, служители на РУ-Бяла са спрели и извършили проверка на лек автомобил „Рено Меган“, управляван от  49-годишен мъж от с. Босилковци. От колата се носела миризма на алкохол и при последвалата проба с техническо средство на водача е установен положителен резултат в концентрация от 1,97 промила. По случая е образувано бързо производство с оглед престъпление по чл.343б, ал.1 от НК по описа на РУ – Бяла.

Exit mobile version