23 населени места са без ток в Русенско, пътищата остават затворени за тирове

23 населени места в Русенска област са без ток в резултат от скъсани електропроводи. Силният вятър и мокрият сняг са причинили аварии, които в момента се отстраняват от екипи на „Енерго про“ и се очаква до края на деня навсякъде да има ток.

В община Русе няма електричество в с. Бъзън, с. Ястребово, с. Тетово и с. Семерджиево, както и части от Басарбово, кв. „Средна кула“ и „Долапите“.

Най-тежка е ситуацията в община Иваново, където от 13 населени места 10 са без ток. Изключение правят Церовец, Сваленик и Пиргово.

В община Бяла без ток са Босилковци, Полско Косово и Гара Бяла. В община Ветово в същото положение са Ветово, Смирненски и Писанец. В община Две могили без ток е Батищница, а в община Борово – Екзарх Йосиф и Горно Абланово. Проблеми за момента няма единствено в общините Ценово и Сливо поле, където аварията в Бръшлен вече е отстранена.

Вятърът усложнява ситуацията, тъй като скоростта му е над 50 км в час и причинява навявания. На места снегът е натрупал 25 см. Остават затворени за тежкотоварни камиони над 12 тона пътищата Русе-Бяла, Русе-Силистра и Русе-Разград.

Към момента няма данни за закъсали автомобили и бедстващи хора по пътищата в региона.  От община Русе припомниха, че при зимни условия пътищата Мартен – Николово и Червена вода – Николово се затварят и по тях не бива да преминават автомобили.

Exit mobile version