203 542 души в Русенско имат право да гласуват на изборите утре

203 542 избиратели от Русенско ще могат да упражнят правото си на вот в 336 секции в областта. В 86% от секциите – 290, ще се гласува машинно, в останалите 46 от секциите ще се гласува на хартиена бюлетина. В 20 секции ще има по две машини, като 19 от тях са в община Русе и една село Новград, община Ценово.

За първи път право на вот в община Русе ще имат 1342 младежи, от които в деня на изборите седем ще навършат пълнолетие.

Очаквано най-много секции има на територията на община Русе – 216. Две от тях са подвижни -. за хора с увреждания, а впоследствие в тях ще могат да гласуват и лица, поставени под карантина заради Ковид-19.

Четири допълнителни секции са разкрити в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“, в Центъра за психично здраве и ареста.

В Борово секциите са десет, като в осем от тях ще има по една машина.

В Бяла секциите са 26, от които една е подвижната и две допълнителни в Многопрофилната болница „Юлия Вревска“ и в Държавната психиатрична болница. В 16 секции от секциите в Беленско вотът ще бъде машинен.

Във Ветово секциите са 23, от които две са подвижните. По една машина ще има във 19 от местата за избор.

В Две могили секциите са 15, като 11 от тях са с по една машина.

В Иваново секциите са 18, с машина ще се гласува в 12.

В Сливо поле секциите са 17, като само в две изборите ще се проведат на хартиени бюлетини.

В най-малката община от региона – Ценово секциите са 11, от които едната е подвижна. В пет от секциите ще има по една машина, а в една – две.

Навсякъде в региона изборният ден ще започне в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. При необходимост може да се удължи с час.

Exit mobile version