20-годишен спретна гонка с полицаи в Русе, пострадаха двама униформени

Гражданин помогнал за задържането на беглеца, който получил 13 акта за нарушения

Гонка в късните часове в събота вдигна на крак полицията в Русе. До екшъна се е стигнало, след като служители на реда подали сигнал за спиране на шофьор на „Ауди“, движещ се по бул. „Липник“.

Водачът не се подчинил, а дал газ и избягал. Полицаите предприели преследване, като на помощ се притекли още няколко дежурни патрулки. Гонката продължила в посока към Бирената борса, като в опитите си да избяга от органите на реда, мъжът е ударил една от полицейските коли. При инцидента са пострадали леко двама униформени.

В залавянето на нарушителя се е включил и гражданин, който препречил пътя на нарушителя с колата си. Тя била ударена и по нея има материални щети. След като полицейските служители успели да задържат водача на аудито, те установили, че това е 20-годишен мъж от Русе.

При претърсване в автомобила му са установени  наркотични вещества, електронна везна и голяма сума пари. Извършена справка е показала, че младият мъж е с отнето свидетелство за правоуправление и с постановена през юли месец м.г. присъда по наказателно производство – за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Извършен е оглед на местопроизшествието. 20-годишният първоначално е задържан в полицията, а след това с постановление на прокуратурата за 72 часа. За извършените от него нарушения са му съставени общо 13 акта по ЗДВП.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата, в хода на образувано досъдебно производство.

 

 

Exit mobile version