19-годишен пиян водач се блъсна в паркирана кола

Бързо производство е образувано срещу водач, управлявал в нетрезво състояние. Около 23:20 ч. миналия петък екип на пътна полиция е бил изпратен по сигнал за ПТП с материални щети на ул. „Згориград“ в Русе.

На място полицаите установяват, че е катастрофирал лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 19-годишен водач. При движение по улицата той се е отклонил и се е блъснал в паркирано БМВ. При последвала проверка с техническо средство е установено, че водачът е употребил алкохол, като уредът е отчел концентрация над 1.2 промила.

На водача е съставен акт и връчен талон за изследване, след което е съпроводен до болницата за да даде кръвна проба. Резултатът от химическата експертиза на пробата е 2,30 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Друго бързо производство за същото деяние е образувано и срещу 34-годишна жена, управлявала „Ауди А3“ в нетрезво състояние. Тя е била проверена като водач на автомобила от екип на Първо РУ на 1 октомври около 21:10 часа по бул. „Цар Освободител“ в Русе. Химическа експертиза на дадена от нея кръвна проба е показала наличие в концентрация от 1,48 промила. Срещу 34-годишната е образувано бързо производство по описа на Първо РУ.

 

Exit mobile version