18 души пребориха коронавируса, новите случаи са пет

18 души, заразени с коронавирус, са преборили заболяването в Русенско за последните две денонощия. Осем от тях са от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе – жени на възраст между 78 и 82 години. Тъй като са били без оплаквания, не са били в болница, а са били поставени под изолация във вила „Липник“. Всички те са с два отрицателни резултата от PCR изследване. Така общият брой на излекуваните от дома вече достигна 18 души, като 13 от тях са негови обитатели, а останалите са от персонала. От началото на пандемията излекуваните в Русенско са вече 142 души.
Новите случаи на заразени в региона са пет – четирима мъже и една жена на възраст между 31 и 79 години. Под домашна карантина се намират 31-годишна жена от гр. Русе, както и 74-годишен мъж от село Пиперково. За момента те са в добро състояние и нямат сериозни оплаквания.
Другите трима мъже съответно на 33, 63 и 79 години са от Борово, Бяла и Русе и са на болнично лечение. Всички те са в стабилно състояние, като мъжът от Бяла, който е на лечение в Белодробната болница е с двустранна бронхопневмония. Останалите двама пациенти на 33 и 79 години са на лечение в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“. Възрастният мъж е обитател на дома за стари хора.
В Единния информационен портал относно COVID-19 е обявен още един случай от област Русе, но става дума за възрастна жена, която живее в област Пловдив, но по лична карта се води в Русенско.
Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 263, като активните случаи са 108. От тях 35 са на болнично лечение, а другите 73 са под домашна изолация.

Exit mobile version