18-годишно момиче се бори за живота си след снощната катастрофа

Още два тежки инцидента на пътя – двама са ранени след удар с елен, пиян се е преобърнал

18-годишно момиче остава в тежко състояние и с опасност за живота след снощната катастрофа на пътя Русе-Силистра. Както Русе Медиа вече информира, челно са се ударили два автомобила БМВ, като единият водач, на 24 години, е загинал, а другият, на 19 години, е в болница с множество фрактури.

Ударът е станал на прав участък между Сандрово и Сливо поле. Леката кола с разградска регистрация е пътувала към Сливо поле. Зад волана е бил 19-годишен младеж от Юпер. В посока към Русе се е движил автомобилът с русенска регистрация, чийто водач е от Кубрат. С него е пътувало и 18-годишното момиче.

При удара колата от Юпер се е разцепила на две, а предницата й се е запалила и изгоряла. Другата кола е излетяла в нивата, блъснала се е в крайпътно дърво и водачът й е починал на място, а спътничката му е пострадала тежко. Тя е настанена в интензивното отделение на русенската болница с фрактури, кръвоизливи и множество натъртвания, с опасност за живота. Има мозъчна травма и  гръдна травма, вероятно ще бъде оперирана според състоянието й. 19-годишият младеж също е настанен в интензивното отделение на медицинското заведение с фрактури на крака и таз, множество натъртвания и охлузвания по цялото тяло.

Пострадал е и трети автомобил, който е бил ударен от разхвърчалите се части, но при него има само материални щети.

Огледът на местопроизшествието е продължил през цялата нощ до 6 часа тази сутрин. Образувано е досъдебно производство.

Още два тежки инцидента са станали снощи в региона. Двама души са леко ранени след сблъсък на автомобила им в елен на пътя Русе-Разград, между Бъзън и Писанец. Животното е изскочило на пътя и е било ударено от автомобил „Тойота“,  управляван от 66-годишен мъж. Той и 62-годишната му съпруа са получили наранявания, но не се е наложило да постъпват в болница. Убитото животно е иззето от пристигналите на местопроизшествието служители на Горското.

Леко ранен е водач на автомобил, катастрофирал тази нощ по пътя Русе – Николово, след като е управлявал в нетрезво състояние.  49-годишният мъж е изгубил контрол над „Волво“-то, излязъл от пътя и се е преобърнал. Пробата с дрегер е показала 1.13 промила.

Exit mobile version