17-годишни ученици опитали да ограбят букмейкърския пункт в Русе /ВИДЕО/

Двама 17-годишни ученици са установени като извършители на неуспешния грабеж от букмейкърски пункт, който стана в петък вечерта на бул.“Липник“ в Русе. До момента те не са били известни на полицията с криминални прояви. Двамата непълнолетни са били задържани вчера за срок до 24 часа по ЗМВР.

Както Русе Медиа съобщи, двамата са влезли в пункта за залагания с маски и пистолети, които насочили към служителката в обекта и намиращия се там клиент. Те поискали парите от касата, но жената се противопоставила и отказала, след като натиснала паник бутона. След отказа двамата нападатели напуснали пункта и изчезнали в неизвестна посока.

В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на криминална полиция в Първо РУ, както и от реализираните множество процесуално-следствени действия за документиране и изясняване на извършеното престъпление, е установено, че извършителите са ученици. Оръжията са газови пистолети.

Работата на полицията по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе, в хода на образуваното досъдебно производство.

Exit mobile version