17-годишен без книжка за мотор катастрофира, хващат го отново в нарушение

17-годишен русенец, който няма книжка за управление на мотоциклет, е катастрофирал с мотора на баща си. По случая е започнато и досъдебно производство, тъй като младежът за пореден път се е качил да кара, въпреки че е неправоспособен.

Ученикът е претъпял пътен инцидент вчера малко преди 2 часа след полунощ. На място полицаите саса установили, че е карал с несъобразена скорост, поднесъл е и е паднал на пътя. Младежът е карал мотоциклет „Хонда“, собственост на баща му. След произшествието е извикал такси и е отишъл сам в спешното приемно отделение на УМБАЛ „Канев“. Настанен е в болницата за наблюдение с комоцио. Тепърва се чакат резултатите от кръвния тест за алкохол и наркотици.

В хода на изясняването на случая, при направена справка се е оказало, че неправоспособният водач вече е бил наказван за управление на МПС без свидетелство, като е извършил нарушението в срока на изтърпяване на наложена административна санкция. Материалите по случая са предоставени на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“ и е започнато досъдебно производство.

И още един водач, този път за шофиране след употреба на дрога, се разследва от полицията. Лек автомобил „Мерцедес“ е бил спрян за проверка на КПП-то в района на с. Басарбово. В колата са били 32-годишният шофьор и негов спътник. Униформените се усъмнили, че водачът е под въздействие на алкохол или наркотични вещества, а тестът показал положителен резултат за метамфетамин. Освен това в портмоне на водача е намерено найлоново пликче с части от пластика, сламка и бяло прахообразно вещество в станиол, което е дало при полеви наркотест реакция за метамфетамин.

Впоследствие е направено и претърсване и изземване на адрес, обитаван от мъжа в с. Басарбово, където е открита електронна везна и прозрачен найлонов плик, съдържащ суха зелена листна маса. Всичко това е документирано от служители на ОДМВР – Русе, като са образувани две досъдебни производства – за шофиране след употреба на наркотици и за притежание на дрога.

Exit mobile version