16-годишно момиче от Русе е с коронавирус, почина възрастна жена от дома

16-годишно момиче от Русе е сред новите пет случая на коронавирус, регистрирани в Русенска област за последното денонощие. То е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е под домашна карантина. Останалите четири случая са от Сливо поле – три новозаразени от детската градина и един мъж на 42 години, който е настанен в Белодробната болница.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 330 души, като активните случаи са 59. От тях 20 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

Шестима души са излекувани, като сред тях са трима от дома за стари хора „Възраждане“. Това са две жени на 77 и 86 години и 70-годишен мъж. И тримата са били безсимптомни и са били настанени в общинска вила „Липник“ в село Николово. Излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 83, като 74 са обитатели, а останалите девет души са от персонала. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение е 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са служители.

През вчерашния ден има и един смъртен случай – починала е жена на 84-годишна възраст от дом „Възраждане“. Тя е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, със сърдечно-съдово заболяване.

Exit mobile version