158 нови случаи в Русенско, кметът на Бяла спира учениците и утре

Бяла

158 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 152-ма от тях са поставени под домашна изолация, а останалите шестима са на болнично лечение. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 121. От останалите 37 случая в община Бяла има 10,  Ветово- 8, Сливо поле – 7,  Две могили – 6,  Иваново – 3, Борово – 2, Ценово – 1.

За да се ограничи разпространението на заразата, от два дни училищата в община Бяла са затворени със заповед на кмета Димитър Славов. След като стана ясно, че новите мерки влизат в сила от петък вечерта и утре децата би трябвало да са на училище, кметът издаде нова заповед, с която 27 ноември също е неучебен ден.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4480 души, а активните случаи към момента са 2249. По последни данни към момента общо 481 души се намират на лечение в болниците от региона.

През вчерашния ден са оздравели още 31 души, с което общият им брой в Русенско стана 2102. За съжаление вчера още двама мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали.

Exit mobile version