15-годишен с противоречиви показания за убийството на таксиметровия шофьор в Николово

С разпит на 15-годишен свидетел продължи делото за убийството и грабежа на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, извършено през март м.г. в русенското село Николово. Подсъдими в процеса, който върви в Русенския окръжен съд, са 18-годишните Николай и Деян, които по време на извършване на деянието са били непълнолетни.

15-годишният младеж, който бе изправен на свидетелската скамейка, даде противоречиви показания пред съда. Затова се наложи да бъдат прочетени обясненията му, взети по време на досъдебното производство. В тях той разказва, че идеята за грабежа и убийството са били на Николай, който поканил него и другия ключов свидетел Йордан, да участват. Те обаче били съгласни само на грабеж, без да се стига до убийство. По думите му в обясненията Николай извикал Деян, който донесъл маски и два ножа, но момчето и Йордан се отказали. По-късно от интернет разбрал, че Николай и Деян са извършили замисленото престъпление.

Защитниците на двамата обвиняеми обаче се усъмниха дали е спазена процедурата при снемане на обясненията от непълнолетния свидетел и поискаха да бъде призован настоящ шеф на звено в полицията, който преди година е присъствал на разпита като педагог.

Те настояха за разпит в съда и на въпросния свидетел Йордан, който е бил призован за днешното дело, но точно днес е влязъл в психоболницата в Раднево. Според неофициална информация показанията му на досъдебното производство са в противоречие с тези на непълнолетния свидетел и в тях се твърди, че не е имало замисъл за убийство.

Exit mobile version