14 партии и коалиции ще издигнат кандидати за кмет на Русе

Общинската избирателна комисия-Русе приключи с регистрацията на партиите, коалициите и инициативните комитети, които ще участват в местните избори в община Русе. Равносметката – 21 партии и коалиции, от които 14 ще издигнат кандидати за кмет на Русе, един независим кандидат за общински съветник и един независим кандидат за кмет на населено място.

В последния ден вече е факт коалицията на левите сили, които застават зад сегашния кмет Пенчо Милков. Регистрация направи Местна коалиция „БСП за България“ (КП „Левицата“, ПД „Социалдемократи“, КП „Алтернатива на гражданите“, Политическа партия МИР), която ще участва в изборите за кмет на Русе и общински съветници. Интересното е, че коалицията е подала документи да участва в изборите за кметове на кметства само в 8 от 13-те населени места. Това са Николово,  Ново село, Просена, Сандрово, Тетово, Хотанца, Червена вода и Долно Абланово.

ГЕРБ,„Съюз на свободните демократи“ и партия „Български гласъ“ се регистрираха за всички възможни избори – за кмет на община Русе и за общински съветници, както и за кметове на всички 13 малки населени места в общината.

Само за общински съветници ще участват Партия на зелените, „Българска социалдемокрация-Евролевица“ и „Български съюз за директна демокрация“.

Инициативен комитет е издигнал и кандидатурата на Давид Александров Александров като независим кандидат за общински съветник.

Така кандидати за кмет на Русе се очаква да бъдат издигнати според регистрациите в ОИК от ГЕРБ, СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“, ДПС, МК „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Български възход“, НДСВ, МК „България на регионите“, „Български гласъ“, „Средна европейска класа“, „Движение Гергьовден“ и „Български социалдемократи“.

Exit mobile version