14 вида спорт ще се практикуват от русенци в Деня на предизвикателството

Световният ден на предизвикателството отново ще събере любителите на различните видове спортове тази събота (28 май) от 11 часа в Парка на младежта в Русе.

Инициативата се организира от Община Русе и Ученическа спортна школа и обединява над 20 спортни клуба, представящи 14 вида спорт, които русенци ще могат да изпробват и да получат множество спортни награди.

„Предизвикателството“ пред всички желаещи е да практикуват даден спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените си физически възможности. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение.

На място ще бъдат представени традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон, много групови занимания като аеробика и йога, както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в  индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки на открито, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. Инициативата се провежда под мотото, че е важно участието, а не победата.

Националната спортна проява „Световен ден на предизвикателството“ 2022 се състои за 29-и път и се организира в цялата страна благодарение на Българската спортна федерация и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по Програма за развитие на спорта за всички.

Exit mobile version