13-годишно дете загина на връщане от училище, блъснато от влак /ВИДЕО/

13-годишно дете загина в Русе, след като бе блъснато от влак. Инцидентът е станал на нерегламентирано място за пресичане. Детето е починало на място.

Сигналът е подаден малко след 13.30 ч. 13-годишното момче се е прибирало с приятели от училище. По първоначална информация те са от СУ по европейски езици. Децата са пресичали жп линията на нерегламентирано място до Товарна гара. Заради шума от ремонтните работи на пътя в съседство те не са чули звуковия сигнал, подаден от приближаващия бърз влак от Варна за Русе, който е отивал към Гара Разпределителна.

Композицията е ударила момчето, което е загинало на място. По-малко момиче от компанията се е спасило по чудо, тъй като е успяло да се дръпне навреме. На мястото на инцидента има полиция, извършват се процесуално-следствени действия. Пристигналият екип на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта на момчето. Наложи се медиците да окажат помощ на родителите му, които изпаднаха в шок от трагедията.

Хора, станали свидетели на инцидента, коментираха, че мястото е опасно, а там редовно пресичат както възрастни, така и много деца.

От общината припомниха, че съвсем близо на около 200 метра, срещу транспортния портал на Русенския университет, отново на бул.“Родина“,  има обезопасен жп прелез. Той е направен именно за пешеходците, които искат да стигнат от и до жк „Здравец-Север“.

 

Exit mobile version