109 нови случая в Русенско, доставиха още „Ремдесивир“

Броят на новозаразените с коронавирус в Русенско продължава да е над 100 души за денонощие. За последните 24 часа новите случаи са 109, като излекуван е само един човек.

Най-много заразени има в община Русе 87, което е приблизително 80% от всички нови случаи в региона. От останалите шестима са от община Иваново, петима от Ценово, по трима от Бяла, Две могили и Сливо поле, двама от Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 9651, а преболедувалите 7737. Активните случаи са 1368.

По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 264 души, като 42-ма от тях са в реанимация. Свободни са 177 легла, като 176 от тях са предвидени за пациенти, имащи нужда от неинтензивно лечение. Това са приблизително 40% от общата леглова база за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско, която към момента е 441 легла. Двете университетски болници „Канев“ и „Медика“ са увеличили леглата си за този вид пациенти.

За последното денонощие са починали още три жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус.

След решение на Областния оперативен щаб бяха поискани още флакони от медикамента „Ремдесивир“, който се използва за лечение на пациенти с COVID-19. Вече са доставени 72, въпреки че подадената заявка от РЗИ е била за 180 флакона.

Exit mobile version