10 ноември през погледа на кандидата на СДС за депутат Драгомир Драганов

“32 ГОДИНИ ОТ ПРОМЕНИТЕ, 32 ГОДИНИ СДС“ е темата на Кръглата маса, която Съюзът на демократичните сили организира по повод 10-ти ноември. Събитието се провежда с участието на политици, политолози и социолози и бе открито от председателя на СДС Румен Христов. “Възстановяване на държавността и национално обединение“ пък бе темата на лекцията на проф. Анастас Герджиков – кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

Ето какво сподели по повод годишнината от демократичните промени областният председател на СДС-Русе и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС за Русенски район Драгомир Драганов /преференция 105/:

Народната мъдрост казва по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

На свое заседание на 10 ноември 1989 г. Централният комитет на БКП в Бояна освобождава Тодор Живков от най-високата длъжност генерален секретар в партията (и фактически в държавата), която той заема цели 35 години.

Датата се възприема като начало на прехода на България към демокрация и пазарна икономика, въпреки че еднопартийната система на БКП, която продължава да е единственият ръководен фактор в държавата, е премахната едва на следващата година, а първите реални икономически реформи са предприети 15 месеца след пленума.

Десетоноемврийският пленум е определян от авторитети като Желю Желев като преврат, или като „конституционна смяна“ на държавното ръководство, а заедно с последвалите събития е наричан и „тихата революция“.

И да не забравяме кой е правилния избор на 14.11.2021г., а именно:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version