10 души от автобуса са пострадали, община Русе с готовност да помогне

Общо 10 души са пострадалите при катастрофата с автобус, който се обърна тази сутрин на пътя Русе-Кубрат между Червена вода и Ново село. Движението вече е пуснато, след като автобусът е изтеглен.

Мъж е настанен в Неврохирургия в УМБАЛ „Канев“-Русе с черепно-мозъчна травма. Други петима са прегледани в хирургията, а четирима – в ортопедията, като всички те са освободени за домашно лечение.

От община Русе съобщиха, че имат готовност да помогнат при нужда на пострадалите. Зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев и директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов са били на мястото на инцидента с катастрофиралия автобус, за да получат информация за произшествието.

„Проведени са разговори с ДАИ и Пътна Полиция, според които причината за преобръщането на автобуса е заледен участък от пътя, който е част от републиканската пътна мрежа. Осъществена е навременна връзка с кметове на населени места, за да проучат семействата на пострадалите работници имат ли нужда от социална или друга подкрепа“, съобщиха от общинска администрация.

 

Exit mobile version