10-годишната Нелия спечели награда за рисунка след преживян пожар

Четвъртокласничката Нелия Димитрова от ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Долна Студена спечели трето място в тазгодишното издание на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Днес представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе връчиха лично наградата на 10-годишната Нелия на церемония в нейното училище.

„Идеята за рисунката се роди съвсем спонтанно от лично мое преживяване. Преди време домът на наши съседи се подпали. Момичето, което беше вътре, със сълзи на очи се бореше с огнената стихия. Опитваше се с всички сили да потуши пламъците, докато дойдат пожарникарите. Този момент силно се запечата в съзнанието ми“, развълнувано разказва Нелия.

Тази година в поредното издание на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, са били получени стотици детски рисунки от България, Индия и Индонезия.

В заключителния етап, журито в състав Валери Василев от Националната художествена академия, Добрил Андреев от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Милена Владкова от Национален дворец на децата и служители от сектор ПO в ГДПБЗН са определили 32-та победители от над 400 участници.

Exit mobile version