Наемателите на кея в Русе – плащат наем и дават пари на Общината за облагородяване

Две условия ще бъдат поставени на бъдещите наематели на павилионите на кея в Русе, става ясно от предложението на общинска администрация. Трите обекта от зона „Крайбрежна“ ще бъдат отдадени под наем чрез публичен търг с явно наддаване за срок от 7 години, а спечелилите ще имат финансов ангажимент освен наема да дават определена сума всяка година на общината за облагородяване на градската среда. Предложението трябва да бъде гласувано от общинските съветници.

Първите два обекта са павилиони за продажба на напитки заедно с прилежаща площ за разполагане на маси, столове, чадъри (или тенти). Теренът на всеки един е общо 80 кв.м, с началната тръжна месечна наемна цена е 633 лв.без включен ДДС.Първият се намира до пресечна точка на бул. „Фердинанд“ и главна транспортна алея на зона „Крайбрежна“, а вторият –  в близост до пешеходен надлез към кея (Вития мост).

Спечелилите тръжната процедура ще трябва да поставят за своя сметка преместваемите обекти, а отделно ще поемат финансов ангажимент за облагородяване на градска среда към Община Русе в размер на 3500 лв. годишно за всяка година от срока на действие на договора за наем.

Третият обект е павилион за продажба на фреш и дребни пакетирани изделия под пешеходния надлез към кея, с начална тръжна месечна наемна цена в размер на 95,00 лв. без включен ДДС. Спечелилият търга също трябва да постави за своя сметка преместваемия обект, а сумата, която ще дава годишно за облагородяване на градската среда към Община Русе ще бъде в размер на 2000 лв.

Тези допълнителни парични средства ще бъдат предоставяни в полза на Община Русе, едностранно от наемателя по банкова сметка на Община Русе, при условия, уговорени в договора за наем.

 

Exit mobile version