Ясни са улиците, по които Община Русе ще изпълни основни ремонти /СПИСЪК/

Общинският съвет одобри днес корекция на разчета за разходите, необходими за основен ремонт на 24 улици в Русе, вкл. в кв. „Долапите“ и „Средна кула“. Промяната се налага във връзка с увеличаване обхвата на дейностите и включването на тротоарни настилки в ремонтите.

Обектите са посочени след съвместни огледи на уличната мрежа, включващи експерти на Община Русе и ВиК – Русе. Установено е, че голяма част от настилките са възстановени от изпълнителите на строително-монтажни работи по проекта за реконструкция, подмяна и изграждане на ВиК инфраструктура, но амортизирането им с времето налага цялостен ремонт. За да се извършат тези дейности и да се избегне двойното финансиране между Общината, ВиК и строителите, се сключват тристранни споразумения.

Обектите, които ще бъдат ремонтирани основно, са:

Необходимите дейности за реализиране на обектите (проектиране, строителство, авторски и строителен надзор и оценка за съответствие на инвестиционните проекти) ще бъдат извършени с инвестиционен кредит.

Други ключови улици, които също ще бъдат цялостно ремонтирани, са „Солун“, „Плиска“, „Тулча“ и „Доростол“. Работата по тях вече е започнала, съгласно одобрената през 2018 г. проектна документация. Към настоящия момент е възложена преработка на одобрените проекти, която е предадена за съгласуване към държавните институции и експлоатационни дружества. По тях вече се действа с одобрени проекти от 2018 година, които ще бъдат преработени.

Exit mobile version