Ясни са водачите на листи за Русе за част от основните политически играчи

Част от водачите на листи за Русе от основните политически субекти в предстоящите избори вече са ясни.

„Продължаваме промяната“  отново ще разчита на бизнесмена и бивш транспортен министър Николай Събев. В листата се спрягат за второ и трето място бившият зам. областен управител Людмил Христов и бившият депутат Рена Стефанова.

ГЕРБ-СДС ще бъдат водени отново от председателя на парламентарната група Десислава Атанасова. Въпреки че все още се чака утвърждаването от София, едва ли ще има промяна.

ДПС са предложили начело да бъде пак Ализан Яхова, като там също се чака националното одобрение.

„БСП за България“  единствени до момента обявиха листата си – с условието, че последната дума има националното ръководство. Водачът обаче е сигурен – бившият земеделски министър Иван Иванов, който обаче е водач и в Шумен. Тъй като обикновено влиза оттам, това дава повече шансове на втората в листата – Ивалинка Цанкова.

„Демократична България“  все още нямат обявен водач, но не се изключва вариантът това отново да е Стефан Тафров.

„Има такъв народ“ също не са дали информация кой ще води листата им, след като техният представител в парламента Светлин Стоянов се отцепи от партията на Слави Трифонов.

„Възраждане“ се надяват този път да успеят да вкарат в парламента водача си – председателя на структурата за Русе адвокат Златан Златанов.

Новата партия „Български възход“ на Стефан Янев за момента реди листите и не е обявила кой ще води кандидатите за Русе.

 

Exit mobile version