Юношите на СКБ „Дунав-Русе-2016“ станаха четвърти на първенството по баскетбол

Младите баскетболисти до 16 г. на СКБ „Дунав-Русе-2016“ станаха четвърти на държавното първенство, след като отстъпиха с 65:69 в драма във финала за трето място, където играха с „Рилски спортист“.

Антонио Гелов и Дамян Николов вкараха по 16 точки за победителите. Калоян Лозанов отбеляза 15 точки, с 13 и 18 борби се отличи Пламен Марков. За „Дунав“ по 16 точки вкараха Емил Найденов и Теодор Трифонов (13 борби), а 12 – Иван Живков.

„Балкан“ е шампион в Държавното първенство по баскетбол за момчета до 16 години за трета поредна година. Ботевградчани спечелиха титлата след успех над „БУБА Баскетбол“ с 86:70, като взеха реванш за поражението си от същия отбор в груповата фаза на надпреварата.

Титлата е шеста поредна за този набор на „зелените“ през годините.

Александър Гавалюгов от победителите завърши турнира като MVP и най-добър реализатор. Наградата за най-много отнети топки отиде при Иван Димитров от вицешампиона „БУБА Баскетбол“.

Две награди имаше и за баскетболиста на „Дунав-Русе-2016“ Теодор Трифонов. Той получи приза за най-много асистенции, като бе избран и за най-добър борец.

Exit mobile version